[...] tym, chciałam po prostu się spocić, wyładować, podzwigać. Miałam okazję, więc musiałam skorzystać. Michy nawet nie wklejam, bo sensu nie ma nie mam jak tego policzyć. Dużo wody, dużo kaw...no i to barowe jedzenie... Dziś już normalnie trening, normalna micha i postanowienie mniej się stresować...@@-) „Sukcesu nie mierzy się ilością pucharów, [...]
[...] Frużelina to inaczej owoce w gęstym syropie. Owoce w garnuszku podgrzewamy (z ksylitolem), aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na [...]
[...] otrzymując coś w rodzaju grubej mąki owsianej.Następnie zalałem ciepłą, przegotowaną wodą w ilości dwa razy większej niż mąki.Lubię żur bardzo gęsty ale można dać więcej wody.Kilka ząbków czosnku, kilka liści laurowych i na popęd odrobina żuru z wcześniejszego kiszenia, jak kto nie ma to może się obejść, będzie kisło tylko trochę dłużej. [...]
[...] i wrzucamy na patalnie z olejem kokosowym, brokuły dzielimy na mniejsze części( można sparzyć wrzątkiem) i dorzucamy do marchewki. Chwilę podsmażamy i dolewamy małą ilość wody aby poddusić lekko warzywa. Wszystko traktujemy blenderem, dodajemy śmietane, przyprawiamy, dodajemy kawałki upieczonej ryby,koperek i jeszcze chwilę lekko dusimy aby [...]
[...] obrane -3 serki topione (gouda lub ementaler lub dowolny) w kostkach np Krówka Śmieszka -przyprawy dowolne Gotujemy pokrojoną (nie obraną!) cukinię w nieielkiej ilości wody z ząbkami czosnku do miekości. Miksujemy blenderem na krem dodając serki. Doprawiamy. Gotowe!! 8-)8-)8-) Uśmiech na zdjęciu jest ze śmietany której nie ma w przepisie, [...]
[...] wrzucić do blendera i wymiksować na gładką masę, po czym odstawić na ok. 20 minut. Frykadele można usmażyć na tłuszczu, upiec w piekarniku lub ugotować w niewielkiej ilości wody. Formuje się je po prostu wykładajac farsza łyżką na patalenię albo blachę. Można je jeść na ciepło jako danie główne lub na zimno, na przykład na kromce razowca z [...]
[...] o małych oczkach, rzodkiewki i czosnek również tarkujemy na tych samych oczkach. Rzodkiewki mogą zdarzyć się lekko gorzkie, więc trzeba spróbować. Możemy wycisnąć trochę wody, jeśli kalafior i rzodkiewka, taką pozostawiły. Mieszamy dokładnie, dodajemy majonez - 2-3 łyżki i przyprawy wg. uznania (sól, pieprz, mieszankę przypraw a la [...]
[...] 0,5 szklanki SUSZONYCH ŚLIWEK niesiarkowanych (wcześniej namoczonych), 1-2 łyżki KAKAO lub KAROBU, 1 łyżeczka CYNAMONU, 1/2 łyżeczki GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ, 1 łyżeczka mielonej WANILII Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Gotowe. Konsystencję kremu można zmienić, dodając do niego nieco wody lub mleka roślinnego.
zalewa do mięsa składniki 2 l wody sól 2 łyżki majonezu łyżka musztardy ( daję ostrą ) przyprawy: i tu można a nawet trzeba kombinować %-) ;-) ( ja za każdym razem coś zmieniam ) baza: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, chilli, i kombinacje: jałowiec, cząber, rozmaryn, kolendra ( ziarenka ), tymianek instrukcja [...]
[...] 2 pietruszki 2 czerstwe bułki 2 jajka Całe mięso (oprócz wątróbki ) i warzywa gotujemy dodając ziele angielskie, liście laurowy. Grzyby gotujemy osobno w małej ilości wody (pół litra). Wątróbkę smażymy z 2 dużymi cebulami. Po przestygnięciu ugotowanego mięsa mielimy je na zmianę z wątróbka i grzybami i 2 czerstwymi bułkami namoczonymi w [...]
[...] tabletek stevii (jak lubimy bardziej słodkie) i kilka kropli aromatu waniliowego. Przygotowanie: Dokładnie płuczemy kaszę jaglaną, następnie gotujemy. (2 razy więcej wody niż kaszy) Żółtka ucieramy ze stevią lub same, dodajemy twaróg (dobrze go wcześniej rozgnieść widelcem, aby nie było grudek) miksujemy razem. Dodajemy ugotowaną kaszę, [...]
[...] Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę, paprykę i dusić na pół miękko (około 10 -15 min) Po tym czasie dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego, rodzynki i dolać ze 100 ml wody. Dusić około 10 min potem wystudzić. Wymoczone śledzie pokroić na pół lub na mniejsze kawałki. Układać w słoiku warstwami, śledzie, papryka z cebulą, śledzie, itd. Po [...]
[...] lub koncentrat ok 100 g Sól, pieprz, papryka słodka Przygotowanie: Namoczoną soczewicę przepłukać, zalać wodą, tak żeby nad soczewicą były jeszcze jakieś 2-3 cm wody, w trakcie gotowania zawsze można dolać jeszcze trochę.Gotować koło 20 minut, a następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię (nie obierałam ze skórki, jedynie [...]
[...] gotujemy ryż 30minut osobno w garnuszku. 2.Tniemy kurczaka dodajemy przypraw ( curry,papryka ostra,pieprz,majeranek,natka pietruszki,czosnek) 3.Wrzucamy na teflon z odrobina wody :) 4. Do miski/talerza dajemy swiezy szpinak 5.Jak kurczak sie podgrzeje dodajemy pomidory z puszki, orzechy wloskie posiekane, jak juz sie podgrzeje i wymiesza [...]
[...] (ja daję też 1 łyzke jaglanej) odrobinę oleju słonecznikowego nierafinowanego można dodać ale nie koniecznie: szczypta kurkumy + zioła odrobinę mleka/ mleka kokosowego lub wody szczypta proszku do pieczenia odrobinę soli o ile wcześniej nie gotowaliśmy kaszy w lekko osolonej wodzie ( ale na prawdę lekko) Kaszę blendujemy i mieszamy ze [...]